Уредба о ограниченој цени горива и основних намирница продужена до 30. септембра 


Majsko vreme i danas varljivo: Promenljivo oblačno, a u pojedinim delovima zemlje obilnije padavine              Đedović potpisuje memorandum za projekat fabrike solarnih panela              Danas jedni slave Dan pobede nad fašizmom, a drugi - Dan Evrope              Srednjoškolci koji izaberu dualni model će dobijati od države 5.000 dinara mesečno              Crvene mrlje plutaju Limom              Opština Lučani raspisala poziv za predloge kandidata za opštinska priznanja             

 
Уредба о ограниченој цени горива и основних намирница продужена до 30. септембра
Trenutno na sajtu: 404       |       Podeli:
30.08.2022 | 0 коментар(а)



Влада Србије је на данашњој седници усвојила измене Уредбе о ограничењу висине цена деривата нафте,
Уредба о ограниченој цени горива и основних намирница продужена до 30. септембра, Фото: ГЗС

која ће сада важити до 30. септембра, саопштило је Министарство трговине.
То значи да ће Влада Србије и у наредних месец дана одређивати максималне цене дизела и бензина европремијум 95.
Влада Србије је цену горива први пут ограничила у марту и од тада сваког петка до 15 сати, утврдује и објављује највишу малопродајну цену, која важи наредних седам дана.

Тренутно, до 31. августа важе цене по којима бензин кошта 183 динара за литар, а евродизела 217,5 динара.


Влада Србије усвојила је на данашњој седници и измене Уредбе о ограничењу висине цена основних животних намирница, у циљу даље заштите тржишта, односно спречавања деформација у формирању цена, које су важне за снабдевање потрошача, и ограничење цена је продужено до 30. септембра.

Уредбом су ограничене - максимална малопродајна цена белог кристал шећера у свим паковањима која не сме прелазити 102,99 динара по килограму, те максимална произвођачка цена белог кристал шећера у паковањима од једног килограма, пет килограма и 10 килограма, која не сме прелазити 85,11 динара по килограму, док максимална произвођачка цена белог кристал шећера за сва остала паковања не сме прелазити 93,63 динара по килограму.
Такође, ограничена је и максимална малопродајна цена дуготрајног (УХТ) млека са 2,8 процента млечне масти у паковању од једног литра на 119,99 динара, саопштило је Министарство трговине.

Новом Уредбом остају ограничене и максималне малопродајне и произвођачке цене брашна тип Т-400 глатко, у паковањима до пет килограма, укључујући и пет килограма, брашна тип Т-500 у паковањима до пет килограма, укључујући и пет килограма.

Марже обрачунате на нето фактурну цену брашна тип Т-400 и Т-500 остају непромењене. Ограничене су максималне малопродајне цене и максималне произвођачке цене за свињски бут без костију, свињску плећку без костију, свињски врат са костима и свињску слабину са костима.

Ограничене су и максимална малопродајна и максимална произвођачка цена свежег пилећег трупа. Марже обрачунате на нето фактурну цену свињског и пилећег меса остају непромењене. Уредбом се ограничавају произвођачке цене, као и оне у трговини на велико и у трговини на мало, за јестиво сунцокретово уље у паковању од једног литра, које не смеју бити веће од цена које су важиле на дан 15. новембар 2021. године. Влада је на седници донела и измене Уредбе о обавезној производњи и промету хлеба, која се продужава на наредних 30 дана.

 

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.736.772 посета
Тренутно на сајту: 404 посетилац(a)